Artikler

GULL til Gullbygg!

GULL til Gullbygg!

PORSJONER

Ingredienser

Slik gjør du:

«Byggrynsgrøt og middagsbygg er produkter med en unik smak, basert på gode norske råvarer av høy kvalitet, som fortjener hederen Spesialitet», sier Matmerks fagutvalg. Sammen med Coop har vi fått spesialitetsmerket «Unik smaksopplevelse» fra Matmerk for produktene: GULLBYGG middagsbygg og GULLBYGG Byggrynsgrøt. Duga er et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i familiens kosthold.
 Det unike byggkornet har en mild og rund smak, og et naturlig høyt innhold av kostfiberet betaglukan. Betaglukan har dokumenterte helseeffekter på kolesterol og blodsukker, og holder deg mett lenger.

Ta bygg tilbake til tallerkenen!

Bygg er noe vi har overlevd på i Norge i flere tusen år. I dag bruker vi nesten alt bygg vi dyrker til fôr for husdyr, noe som gjør at vi har verdens sunneste husdyr. Faktisk er det slik at bygg er ett av de eldste kornslag vi har, det er funnet i pyramidene, i gamle kinesiske graver og det står omtalt i bibelen flere steder og regnes som verdens eldste kulturplante (mer enn 10 000 år). Det er en misforståelse at det er poteten som har berget oss gjennom dårlige tider. Poteten kom først i vanlig bruk seint i siste halvdel av det nittende århundre og i midten av det tjuende århundre var betydningen allerede avtagende. Derfor har poteten bare vært sentral i mindre enn hundre år, mens bygg har vært dyrket i Norge i 4-4500 år. Bygg er derfor bærebjelken i vårt kosthold, og nå er det på tide å ta den tilbake igjen.

HVORDAN BENYTTE BYGG?

Den enkleste måten å benytte matbygg enkelt i ditt eget kosthold er å inkludere noen av våre GULLBYGG-produkter i dagsmenyen din. Til middag kan du f.eks erstatte vanlig ris, pasta og poteter med GULLBYGG Middagsbygg. Du kan spise grøt, knekkebrød, brød, og også lage mange retter med bygg som en av ingrediensene. Se tips til sunne og smakfulle oppskrifter her! >>>

Alle produkter i Coop GULLBYGG-serien, basert på DUGA byggkorn, får du kjøpt i alle landets Coop-butikker.

Relatert

innhold

Duga er Årets godbit!

GULL til Gullbygg!

Betaglukan reduserer kolesterolet

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.