Nyhet

Duga er Årets godbit!

Duga er Årets godbit!

PORSJONER

Ingredienser

Slik gjør du:

Heder og ære til Duga i Stavanger. Fra venstre; Gunnar Nagell Dahl, Frode Selvaag, Anne-Marte Røen Bye, Anne Marthe Løken og Jørn Lie

Hele byggryn fra Duga vant pris i Det Norske Måltid!Det er Duga – byggkornet med smak og helse i hvert korn – som fikk prisen for Årets godbit, da finalen i Det Norske Måltid 2017 ble holdt 12. januar i Stavanger. Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeprodusentene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.

OM KONKURRANSEN

Det Norske Måltid jobber for å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det ble kåret en vinner blant finalister i totalt 13 kategorier.

Årets godbit

Årets godbit er en åpen kategori som har fokus på god smak, nyskapning og markedsmuligheter. Det var altså «Duga Byggkorn Hele» som gikk til topps i denne kategorien i år. Juryens begrunnelse var som følger:   Årets vinner kommer i en fin og stilren emballasje som har god informasjon om produktet. Produktet lukter og smaker komplekst og nøtteaktig, og oppleves fyldig og godt.Årets vinner har god konsistens og mange og varierte bruksområder, samtidig som det er svært brukervennlig og enkelt å benytte. Dette er et godt landbruksprodukt med høyt innhold av gunstige næringsstoffer.   Duga byggryn sitt bygg kan enkelt erstatte andre mindre sunne råvarer på menyen, både som garnityr og som ingrediens. En annen fordel er at Duga-bygget, til forskjell fra andre varianter byggkorn, ikke bør bløtlegges. Dette gir en mye kortere tilberedningstid. – Ikke bare smaker det godt, kornet synes også at kornet ser lekkert ut på tallerkenen med sin lyse og fine farge. Kornet tar for øvrig lett til seg både farge og smak.  

Duga byggkorn – godt og sunt!

Duga er et smakfullt, norskdyrket byggkorn som enkelt kan erstatte andre mindre sunne råvarer i kostholdet vårt. Duga byggkorn hele har en mild, god smak og er et godt alternativ til vanlig ris. Server den ved siden av kjøtt og fisk, i supper eller i salater.

Bruksområder og tilberedning:

Duga byggkorn, hele, passer perfekt som garnityr eller i salater. God erstatning for ris, pasta eller potet. Egner seg godt i supper, gryter, desserter, bakverk o.l. Her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage med denne allsidige råvaren. Koketid: 18-20 min, ingen bløtlegging nødvendig. Tips! Prøv som tilbehør til fisk! Oppskrift: Torsk med tomatsalsa og bygg

Dokumentert helseeffekt:

Betaglukan fra bygg har vist seg å senke kolesterolet- Høyt blodkolesterol er en risikofaktor i utvikling av hjerte- og karsykdommer.Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak på 3 g. En porsjon Duga bygg inneholder hele 3,7 g betaglukan En porsjon Duga byggkorn på 50 g inneholder 3,7 g betaglukan, som er tilstrekkelig for å oppnå den gunstige virkningen av betaglukanet. #dugabygg #metthetsgaranti Ved spørsmål, ta kontakt med oss på post@duga.no eller via vår Facebook-side

Relatert

innhold

Duga er Årets godbit!

Betaglukan reduserer kolesterolet

GULL til Gullbygg!

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.