Bakst

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på.

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød med Duga bygg er et saftig og sunt eltefritt brød. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk. I tillegg blir brødet utrolig saftig og næringsstoffene bevares godt.

PORSJONER

Ingredienser

6
dl
kaldt vann
1
lite hjørne av fersk gjær
1
salt
400
g
siktet hvetemel
100
g
sammalt hvete
100
g
Duga byggryn flak

Slik gjør du:

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

La stå i romtemperatur 2 timer før steking

Kok byggrynene, både flak og hele, etter anvisning på pakken.

Avkjøl kornblandingen til romtemperatur og bland i deigen.

Hell over i oppvarmet og smurt jerngryte med lokk.

Stekes på 250 med lokk i ca. 45 min.

Deretter uten lokk i 15-20 min.

Avkjøl helst brødet på rist.

Oppskriften gir 1 brød. Duga byggryn Flak og Duga byggryn Hele, finner du i vår nettbutikk: https://butikk.duga.no/collections/all Hyggelig bakst og velbekomme!

Relatert

innhold

Smoothie med jordbær og byggfiber

BYGGBRIKS MED GULROT

BYGGKREM MED LIME OG KOKOS

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.