Oppskriften gir 1 brød. Duga byggryn Flak og Duga byggryn Hele, finner du i vår nettbutikk: https://butikk.duga.no/collections/all Hyggelig bakst og velbekomme!
GRYTEBRØD MED BYGG
Grytebrød med Duga bygg er et saftig og sunt eltefritt brød. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk. I tillegg blir brødet utrolig saftig og næringsstoffene bevares godt.
Ingredienser
6
dl
kaldt vann
1
lite hjørne av fersk gjær
1
salt
400
g
siktet hvetemel
100
g
sammalt hvete
100
g
Duga byggryn flak
![](https://assets-global.website-files.com/65c4a8fd706b53f4abd073ab/65e59ddca9ceeba8d0a627ce_Duga-byggryn-flak350x415.png)
![](https://assets-global.website-files.com/65c4a8fd706b53f4abd073ab/65e59d9a5437037e29ebcb1b_Br-d-med-mel-3.jpg)
Slik gjør du:
Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen
La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap
Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager
La stå i romtemperatur 2 timer før steking
Kok byggrynene, både flak og hele, etter anvisning på pakken.
Avkjøl kornblandingen til romtemperatur og bland i deigen.
Hell over i oppvarmet og smurt jerngryte med lokk.
Stekes på 250 med lokk i ca. 45 min.
Deretter uten lokk i 15-20 min.
Avkjøl helst brødet på rist.