Bakst

BYGGBRIKS MED GULROT

Byggbriks er saftige og gode rundstykker på frokostbordet og i matpakken.

BYGGBRIKS MED GULROT

Hva kan vel overgå hjemmebakte rundstykker? Disse er fulle av godsaker, som revet gulrot, kli, frø og GULLBYGG.

PORSJONER

Ingredienser

2
dl
GULLBYGG bygg- og havregryn
2
l
hvetemel
1
dl
linfrø
1
dl
kruskakli
1
pk
gjær
200
g
revet gulrot
75
g
smør / margarin
6
dl
melk

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Riv gulrøttene fint. Knus gjæren og bland i lunken melk og smør. Bland alt sammen forsiktig, deigen skal være ganske så klissete. Dekk med plast og sett på lunt sted for heving, 30-60 minutter.

Velt deigen ut på kjøkkenbenken og lag en rull av den. Del den i ca 16 emner og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat. Strø gjerne litt GULLBYGG bygg- og havregryn over før steking for pynt.

Stekes på 200 grader i ca 10-12 minutter.

Disse byggbriksene egner seg godt til å fryse. Ta opp noen ved behov, og lun de gjerne litt i ovnen et par minutter før servering.

Tips: Doble porsjonen - Disse går raskt unna!

Relatert

innhold

SUPERGOD BYGGRYNSKREM

BYGGBRIKS MED GULROT

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.