BYGGBRIKS MED GULROT
Hva kan vel overgå hjemmebakte rundstykker? Disse er fulle av godsaker, som revet gulrot, kli, frø og GULLBYGG.
Ingredienser
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Riv gulrøttene fint. Knus gjæren og bland i lunken melk og smør. Bland alt sammen forsiktig, deigen skal være ganske så klissete. Dekk med plast og sett på lunt sted for heving, 30-60 minutter.
Velt deigen ut på kjøkkenbenken og lag en rull av den. Del den i ca 16 emner og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat. Strø gjerne litt GULLBYGG bygg- og havregryn over før steking for pynt.
Stekes på 200 grader i ca 10-12 minutter.
Disse byggbriksene egner seg godt til å fryse. Ta opp noen ved behov, og lun de gjerne litt i ovnen et par minutter før servering.
Tips: Doble porsjonen - Disse går raskt unna!