Bakst

GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN

Bygg- og havrebrød i jerngryte

GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på. I tillegg blir brødet utrolig saftig og alle næringsstoffer bevares.

PORSJONER

Ingredienser

300
g
hvetemel
100
g
sammalt bygg
100
g
Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn
1
ts
salt
0
ts
tørrgjær
4
dl
vann

Slik gjør du:

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

La stå i romtemperatur 2 timer før steking

Bygg tilsettes like før steking, a man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert

Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken.

Avkjøl til romtemperatur

Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen

Bland i havre- og byggryn

Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk

Stekes på 250 med lokk i ca 1 time

Deretter uten lokk i 15/20 min

Relatert

innhold

TORSK MED TOMATSALSA OG BYGG

GRYTEBRØD MED BYGG

Mammas beste lapper med bygg

SUPERGOD BYGGRYNSKREM

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.