Oppskrifter

EKTE JULEGRØT MED BYGG

God variant av den tradisjonelle risgrøten, som og er god for kroppen

EKTE JULEGRØT MED BYGG

Bygg er det eldste kornslaget vårt. Det er funnet i utgravinger fra flere tusen år tilbake. Kornet er næringsrikt, inneholder mer antioksidanter enn blåbær og kan til og med ha dokumentert effekt på helsa vår! Servèr på tradisjonelt vis med smør, sukker og et dryss kanel. Eller hva med et deilig syltetøy eller eplekompott?

PORSJONER

Ingredienser

1
dl
Duga DELTE byggryn
2
dl
vann
5
dl
melk
Litt salt

Slik gjør du:

Merk: Duga bygg behøver ikke bløtlegges innen tilberedning.

Kok opp vann

Ha deretter i bygg og salt

Kokes på svak varme til nesten alt vannet er kokt inn

Spe med halvparten av melken og kok opp under omrøring

Spe så med litt melk av gangen

Rør jevnlig, og server når du syns grøten er passe tykk

Koketid mellom 45-60 min

Grøt kokt i stekeovn

For de som skal på jobb eller bruke formiddagen til andre ting, kok grøten i stekeovn! Kok opp grøten. Sett temperaturen på stekeovnen til 80 grader, sett inn den oppkokte grøten og la stå i 1 ½ -2 timer. Før servering, tilsett eventuelt litt mer melk og rør opp grøten under oppvarming.

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.