Bakst

GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN

Bygg- og havrebrød i jerngryte

GRYTEBRØD TIL FROKOSTEN

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på. I tillegg blir brødet utrolig saftig og alle næringsstoffer bevares.

PORSJONER

Ingredienser

300
g
hvetemel
100
g
sammalt bygg
100
g
Gullbygg lettkokte bygg- og havregryn
1
ts
salt
0
ts
tørrgjær
4
dl
vann

Slik gjør du:

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

La stå i romtemperatur 2 timer før steking

Bygg tilsettes like før steking, a man på denne måten ivaretar helsegevinsten av kortfibret betaglukan på best mulig måte. Tilsettes det for tidlig, vil mye av det sunne fibret bli redusert

Kok bygg- og havregryn etter anvisning på pakken.

Avkjøl til romtemperatur

Sett stekeovnen på 250 grader med jerngryten i ovnen

Bland i havre- og byggryn

Hell over i oppvarmet og smurt (etter oppvarming) jerngryte med lokk

Stekes på 250 med lokk i ca 1 time

Deretter uten lokk i 15/20 min

Relatert

innhold

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.