Bakst

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød er en enkel måte å lage brød på.

GRYTEBRØD MED BYGG

Grytebrød med Duga bygg er et saftig og sunt eltefritt brød. Det har sprø og god skorpe fordi det er stekt i jerngryte med lokk. I tillegg blir brødet utrolig saftig og næringsstoffene bevares godt.

PORSJONER

Ingredienser

6
dl
kaldt vann
1
lite hjørne av fersk gjær
1
salt
400
g
siktet hvetemel
100
g
sammalt hvete
100
g
Duga byggryn flak

Slik gjør du:

Alle ingredienser, bortsett fra bygg, røres sammen

La stå i 12 timer på benken eller lenger i kjøleskap

Om det står i kjøleskap kan den oppbevares i flere dager

La stå i romtemperatur 2 timer før steking

Kok byggrynene, både flak og hele, etter anvisning på pakken.

Avkjøl kornblandingen til romtemperatur og bland i deigen.

Hell over i oppvarmet og smurt jerngryte med lokk.

Stekes på 250 med lokk i ca. 45 min.

Deretter uten lokk i 15-20 min.

Avkjøl helst brødet på rist.

Oppskriften gir 1 brød. Duga byggryn Flak og Duga byggryn Hele, finner du i vår nettbutikk: https://butikk.duga.no/collections/all Hyggelig bakst og velbekomme!

Relatert

innhold

BYGGKREM MED LIME OG KOKOS

TORSK MED TOMATSALSA OG BYGG

Grov byggpai m/sjampignon

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.