Bakst

BYGGBRIKS MED GULROT

Byggbriks er saftige og gode rundstykker på frokostbordet og i matpakken.

BYGGBRIKS MED GULROT

Hva kan vel overgå hjemmebakte rundstykker? Disse er fulle av godsaker, som revet gulrot, kli, frø og GULLBYGG.

PORSJONER

Ingredienser

2
dl
GULLBYGG bygg- og havregryn
2
l
hvetemel
1
dl
linfrø
1
dl
kruskakli
1
pk
gjær
200
g
revet gulrot
75
g
smør / margarin
6
dl
melk

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle. Riv gulrøttene fint. Knus gjæren og bland i lunken melk og smør. Bland alt sammen forsiktig, deigen skal være ganske så klissete. Dekk med plast og sett på lunt sted for heving, 30-60 minutter.

Velt deigen ut på kjøkkenbenken og lag en rull av den. Del den i ca 16 emner og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Etterheving er ikke nødvendig, men kan gi et noe mer luftig resultat. Strø gjerne litt GULLBYGG bygg- og havregryn over før steking for pynt.

Stekes på 200 grader i ca 10-12 minutter.

Disse byggbriksene egner seg godt til å fryse. Ta opp noen ved behov, og lun de gjerne litt i ovnen et par minutter før servering.

Tips: Doble porsjonen - Disse går raskt unna!

Meld deg på vårt

nyhetsbrev

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.